PİLAV

PİLAV




Malzemeler:
1-1 bardak pirinç
2-Yarım bardak arpacık yada tel şehriye
3-Fındık yağı(1,5 yemek kaşığı)
4-Tuz
5. 2 bardak sıcak su

Yapılışı:
Pirinci en az 30 dakika olmak üzere sade suda bekletin..(bekleme süresi arttıkça lezzette artar unutmayın)...daha sonra yıkayın..Yağı kızgın tencereye koyun...Yağ kızınca arpacık şehriyeyi(yada tel şehriye) tencereye koyun..Pembeleşene kadar kavurun...Üstüne yıkadığınız pirinçleri koyun ve kaynar suyu ekleyin..(ben pirinçleri tencerede hiç kavurmadan pişiriyorum)..Tuzuda ekleyin ve tencerenin ağzını kapatıp altını kısın(en kısık ateşte pişecek)....Piştikten sonra üstüne peçete koyup,tencerenin ağzını kapatıp demlenmeye bırakın...AFİYET OLSUN....

1 yorum:

  1. Fındık yağını pilavda hiç denememiştim, genelde pasta,kurabiye tarzında deniyorum, enteresan ;) Güzel gözüküyor, lezzeti de öyledir muhakkak!

    YanıtlaSil